Overmatig zweten en botox, een gouden combinatie!

Als u last heeft van overmatig zweten, weet u hoe slopend dat kan zijn. Misschien vermijdt u sociale situaties of draagt u donkere kleding om de zweetvlekken te verbergen. Misschien heeft u zelfs al antitranspiratiemiddelen geprobeerd, die weliswaar effectief kunnen zijn maar vaak ook bijwerkingen hebben zoals een droge huid en irritatie. Botoxinjecties zijn een veilige en effectieve manier om overmatig zweten, ook wel bekend als hyperhidrosis, te behandelen.

Hyperhidrosis

Hyperhidrosis is een aandoening die leidt tot overmatig zweten. Hyperhidrosis kan het hele lichaam treffen of zich op bepaalde plaatsen concentreren, zoals de oksels, de handen, de voeten of het gezicht. Hyperhidrosis is een veel voorkomende aandoening, waaraan naar schatting 2-3% van de bevolking lijdt. Hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen, begint het vaak tijdens de adolescentie of jongvolwassenheid.

Behandelingen

Er zijn verschillende manieren om het overmatig zweten aan te pakken. Dit kunt u doen door uw dieet wat aan te passen. Probeer kruidig eten te vermijden, net als roken en alcohol. Deze dingen stimuleren uw zweet aanmaak en dat is iets wat je natuurlijk wilt proberen te vermijden. Daarnaast is uw kledingkeuze ook heel belangrijk. Met luchtige stoffen zorgt u ervoor dat de lichaamsdelen waar u veel zweet niet blokkeert. Het dragen van luchtige stoffen zoals katoen en linnen is voordeliger dan het dragen van echte synthetische stoffen. Ook kunt u een ingreep met botox tegen overmatig zweten laten doen. Botoxinjecties werken door de zenuwen die de zweetklieren activeren tijdelijk te blokkeren. Hierdoor vermindert het zweten aanzienlijk en dit kan enkele maanden duren. De procedure is relatief snel en pijnloos, en de meeste mensen zien binnen een paar dagen duidelijke resultaten. Botoxinjecties kunnen tot zes maanden lang worden toegediend, zodat u de hele zomer kunt genieten van zweetvrije dagen! Als u botoxinjecties overweegt tegen overmatig zweten, bespreek dan met uw arts of deze behandeling voor u geschikt is en of er andere behandelingen zijn die misschien beter bij u en uw lichaam passen.


Marco van Coevorden

Bij Marco van Coevorden bieden wij een verscheidenheid aan medische en cosmetische diensten om u te helpen bij het verminderen van uw zweetprobleem. Wij helpen u graag verder! Heeft u vragen rondom de behandelingen tegen het overmatig zweten of over hyperhidrosis in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op.