Maandelijkse Archieven: Augustus 2021

 1. Zijn noten en pinda's gezond?

  De ene soort noten is al wat gezonder dan de andere, maar allemaal hebben ze een hoge voedingswaarde en zijn ze rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, voedingsvezels, gezonde vetten en eiwitten. En ja, ook pinda's zijn gezond, hoewel ze botanisch helemaal niet bij noten maar bij peulvruchten thuis horen. Ze zijn dus verwant met erwten, bonen, groentekiemen, maïs, kapucijner, linzen en kikkererwten. En precies zoals noten, zijn ook pinda's geen dikmaker. Integendeel, dankzij hun gezonde vetten helpen ze ons zelfs meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen.

  Zijn pinda's gezond?
  Zowel noten als pinda's hebben een opvallend hoge voedingswaarde en zijn dus erg voedzaam. Zo zijn ze rijk aan gezonde, onverzadigde vetzuren. Die brengen een verstoord cholesterolgehalte weer in evenwicht door de ongezonde LDL- cholesterol in je bloed
  Lees meer »
 2. Stoppen met sporten of trainen bij spierpijn of doorgaan?

  Stoppen met sporten of trainen bij spierpijn of doorgaan?
  Spierpijn en stijve spieren tijdens of na het sporten, we hebben er allemaal al wel eens last van. Dé vraag hierbij is wat je dan best doet bij spierpijn: stoppen met sporten of gewoon doorgaan?

  Spierpijn tijdens het sporten: Geen behandeling
  Massages, ijsbehandelingen, compressie aanbrengen, voeding eten met meer eiwitten, aangepaste rekoefeningen of het slikken van voedingssupplementen. De lijst met beschikbare behandelingen tegen spierpijn of stijve spieren kent iedere (recreatieve) sporter. Toch is er wetenschappelijk geen enkele behandeling tegen spierpijn doeltreffend. Dat betekent niet dat je geen voordeel kunt halen uit spierpijn en spierbeschadigingen. Alles heeft voor- en nadelen, zelfs spierpijn en stijve spieren;

  Betere doorbloeding voor sneller spierherstel
  Wanneer je er goed bij voelt is de beste reactie bij spierpijn om
  Lees meer »
 3. Wat zijn superfoods

  Superfoods zijn voedingsmiddelen met een zeer hoge voedingsdichtheid. Dat betekent dat ze rijk zijn aan mineralen, voedingsstoffen en antioxidanten. Antioxidanten helpen het risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, kanker, artritis, luchtwegaandoeningen, immuundeficiëntie, emfyseem en de ziekte van Parkinson te verlagen. Ze helpen ook om je organen te beschermen tegen gifstoffen, verlagen het cholesterolgehalte, voorkomen spijsverteringsproblemen, reguleren de stofwisseling en verminderen ontstekingen.

   

  Antioxidanten zijn belangrijk voor het behoud van je algehele gezondheid en levensduur, omdat ze helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zijn van nature voorkomende stoffen in ons lichaam, maar ze vallen vet, eiwitten en DNA in onze cellen aan, wat kan leiden tot verschillende ziekten en de tekenen van veroudering kan versnellen.

   

  Wanneer superfoods worden opgenomen in een uitgebalanceerd

  Lees meer »
 4. Is het online bestellen van medicijnen veilig

  Is het online bestellen van medicijnen veilig en dus een goed idee?

  Sinds de uitbraak van het coronavirus kopen we steeds meer online. Voor Corona was dit meestal beperkt tot kleding en consumptiegoederen. Nu kopen we ook medicijnen online. Bijna elke dag komen er nieuwe online apotheken bij, en ook het aanbod wordt alsmaar groter. Controleer eerst altijd de betrouwbaarheid van je online apotheek. Het gaat tenslotte om je gezondheid.

  Nepmedicijnen zijn vaak levensgevaarlijk
  De overheid doet er alles aan om ons te beschermen tegen zogenaamde namaakmedicijnen en om het medicijnen online bestellen zo veilig mogelijk te maken. Ook de Europese Unie doet mee. Elk medicijn dat online wordt verkocht, moet namelijk een unieke code bevatten. Dit betekent niet dat nu alle medicijnen die nu via internet worden verkocht, betrouwbaar zijn. Bijna dagelijks worden nepmedicijnen onderschept. Volgens bronnen uit de sector is dit
  Lees meer »
 5. 9 tips om snel en gezond af te vallen

  9 tips om snel en gezond af te vallen
  Om op een gezonde manier af te vallen is het noodzakelijk dat het lichaam meer calorieën verbrandt dan het verbruikt. Daarom zijn de twee belangrijkste maatregelen om het ideale gewicht te bereiken, het aanpassen van de eetgewoonten en het beoefenen van lichaamsbeweging. Maar dit moet geleidelijk gebeuren en met een gezond en gevarieerd menu.

  Bekijk hier enkele waardevolle tips om op een gezond afvallen:


  1. Eet vetverbrandend voedsel
  Sommige voedingsmiddelen helpen je afvallen omdat ze de vetverbranding stimuleren. Hibiscus thee, lychee, braambes meel zijn er bij.


  2. Drink 2 liter water per dag
  Het consumeren van de juiste vloeistoffen draagt veel bij om op een gezonde manier af te vallen. Aanbevolen wordt 30 à 35 ml vocht per kg lichaamsgewicht in te nemen, wat gemiddeld neerkomt op ongeveer 2 liter per dag.


  3. Voedingsmiddelen d
  Lees meer »
 6. Gezond eten: praktische tips voor het dagelijks leven

  Gezond eten: praktische tips voor het dagelijks leven Er is al veel gezegd over gezonde voeding - en hoe de juiste keuze van wat je op je bord legt een bondgenoot kan zijn in het verbeteren van de gezondheid van het lichaam, het vermijden van problemen zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en zelfs kanker. Alleen op die manier is het mogelijk de kwaliteit van het leven in zijn geheel te verbeteren. Weet je precies hoe voedsel een bondgenoot kan zijn voor jouw welzijn? En toch, welke tips kunnen jouw gezondheid en jouw levenskwaliteit verbeteren? Lees verder en bekijk de belangrijke tips die wij voor je hebben opgesomd!

  1. Voorkeur voor natuurlijk voedsel

  Door de drukte van alledag denken we niet altijd na over wat we consumeren. Het gevolg hiervan is het misbruik van bewerkte voedingsmiddelen, die hoge doses natrium, suiker en verzadigde vetten kunnen bevatten. Naast conserveringsmiddelen en andere chemische producten die de gezondheid van ons lichaam in gevaar

  Lees meer »