Overweeg jij een haartransplantatie?

Haarverlies kan behoorlijk verwoestend zijn voor je zelfverzekerdheid en kan niet alleen fysiek, maar ook mentaal een behoorlijke impact hebben. Gelukkig worden haartransplantatie technieken steeds minder invasief, waardoor de procedure minder pijnlijk is en de risico’s kleiner. Er zijn drie belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden voordat je besluit tot een haartransplantatie. In deze blogpost wordt uitgelegd wat deze drie zaken zijn. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Impact op lange termijn
Een van de belangrijkste voordelen van haartransplantatie is dat de resultaten permanent zijn. Dit betekent dat wanneer je jouw haarzakjes naar een nieuwe locatie transplanteert, ze zich daar voor onbepaalde tijd zullen aanpassen en groeien. Daardoor is een haartransplantatie een zeer verstandige investering omdat je niet na een paar maanden of jaren terug hoeft voor meer behandelingen, zoals bij andere methoden. Het kan enige tijd duren voordat de follikels na de transplantatie aan hun nieuwe plek gewend zijn, maar daarna blijven ze groeien. Een haartransplantatie is hiermee ook de enige manier om ervoor te zorgen dat je gegarandeerd weer volledig van een volle haardos kunt genieten.

Wat kost het?
Een haarfollikel transplantatie is een behandeling met een prijskaartje, waarbij de prijzen behoorlijk variëren. Afhankelijk van hoeveel haar je getransplanteerd wilt hebben zullen de kosten gemiddeld tussen de 2000 en 5000 euro per behandeling liggen. De uiteindelijke kosten haartransplantatie zullen afhangen van het aantal getransplanteerde haarfollikels. In de meeste gevallen dekt de verzekering de kosten van haartransplantatie helaas niet, je kunt dus erop rekenen dat je het volledige bedrag zelf moet betalen. Het consult voor een haartransplantatie is bij de meeste klinieken geheel vrijblijvend. Tijdens zo'n consult wordt een schatting gemaakt van de behandeling die nodig zal zijn en kom je meer te weten over alles rondom de behandeling.

Kies uw behandelaar verstandig
Als je niet zeker weet welke haartransplantatie procedure het beste voor je is, is het altijd een goed idee om een haartransplantatiekliniek te raadplegen. Op die manier kun je samen met de arts alle opties doornemen en zien of er een behandeling is die goed bij jouw specifieke situatie past. Een belangrijk voordeel van een haartransplantatie is dat je na de eerste investering meestal voor het leven verzekerd bent van mooi haar. Het is echter essentieel om te onthouden dat het werken met een deskundige kliniek de beste resultaten oplevert. Je kunt eenvoudig online de verhalen van anderen vergelijken of een intake plannen bij verschillende klinieken om een idee te krijgen van de verschillende opties. Zantman kliniek , bijvoorbeeld, voert al meer dan 45 jaar haartransplantaties uit en is daarmee een gerenommeerde kliniek voor haartransplantaties.