Wat te doen op warme zomerdagen?

De dagen dat de kinderen elke dag op school zitten zijn al een tijdje geleden, en daarom staat eigen entertainment natuurlijk hoog in het vaandel. Veel ouders kiezen ervoor om eens per week op stap te gaan met het gezin; buiten de vakantie in het buitenland om natuurlijk! Maar soms is inspiratie ver te zoeken, want wat ga je voor aankomende week nou weer bedenken? Wij helpen je graag een handje mee! We geven je graag een aantal handvaten waar je hopelijk aankomende weken weer fijne dagen mee kan vullen; lees snel met ons mee!

Dagje Amsterdam!

Voor jou misschien wel een bekende stad, maar voor die kleine kinderen van jullie hoogstwaarschijnlijk (nog) niet… tijd om daar verandering in te brengen! Het bezoeken van de grote stad Amsterdam klinkt wellicht een beetje onwennig, maar niets is minder waar. Je hoeft het natuurlijk niet te zoeken in de drukke Kalverstraat of bij het museumplein; je kan ook andere wijkjes opzoeken zoals de 9-straatjes. Daarnaast zijn er voldoende leuke musea te vinden in Amsterdam, zoals Nemo!

Optimaal gebruik maken van de warmte!

Hoe krijg je het nou voor elkaar om op een ontzettend hete zomerdag, een leuke activiteit te kiezen? Simpel! In veel steden in Nederland kan je voor een prikkie een bootje huren; perfect, want zo heb je verkoeling dicht bij maar kan je ook genieten van de zon die aan de hemel staat. Zo kan je een sloepje huren, in Haarlem of Leeuwarden, maar ook bij de waterplassen in het land zijn er voldoende mogelijkheden. Wij raden het huren van een bootje in een stad zeker aan, zo kan je namelijk ook een kijkje nemen in het centrum van zo’n stad en leren de kids weer nieuwe steden kennen!

Dagje TV-TAS

Waarschijnlijk ken je de TV-TAS eilanden, ofwel Waddeneilanden, alleen maar van een midweekje of zelfs hele week vakantie. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat de eilanden ontzettend goed te bereiken zijn voor een dagje? Oké, wij snappen ook dat je liever niet de 2-uur durende oversteek naar Terschelling tweemaal op één dag maakt, maar Ameland of Texel ligt toch echt een stukje minder ver varen van de wal! Zo kan je genieten van de boottocht (misschien zelfs op het dek), een stukje fietsen op één van de eilanden, een visje eten aan het strand; voelt direct als een dagje vakantie in eigen land!

 

Tip: neem op warme zomerdagen altijd voldoende drinken en eten mee, zodat je goed naar je lichaam kan luisteren. Om het eten en drinken goed te bewaren kan je bijvoorbeeld gebruik maken van diverse Mepal producten; praktisch én stijlvol, wat wil je nog meer?